Seksuaalisuus ja seksi parisuhteessa

Seksuaalisuus ja seksi parisuhteessa

Seksuaalisuus ja seksi kuuluu parisuhteeseen erottamattomasti

Seksillä on parisuhteessa kaksi perustarkoitusta, yksi lisääntyminen ja toinen tunne-elämän tarpeiden tyydyttäminen. Tunne-elämä on iso-osa ihmisen kokonaisuudessa. Silloin kun luoja loi ihmisen hän loi miehen ja naisen jotta ihmiskuntana elämä jatkuu ja kasvaa määrällisesti ja että heistä on seuraa apua toisilleen ja tyydyttämään toistensa tarpeet kaikissa asioissa.

Seksualisuuden kehitykseen vaikuttavissa geenissä ja ympäristötekijöissä on iso merkitys. Kodilla on aivan ratkaisevassa asemassa lapsen seksuaalisuuden kehittymiselle geenien lisäksi.

Kun tavoitellaan onnellista parisuhdetta on tiedettävä mitkä asiat vaikuttavat mihinkin. Aina on muistettava, että me ihmiset olemme hyvinkin erilaisia mutta suurimmalla osalla tunne-elämä toimii hyvin samalla tavalla. Ihastuminen on muuttunut seurusteluksi ja ajan myötä ihastus muuttuu rakkaudeksi ja kiintymys vahvistuu toisiaan kohtaan, niin vahvaksi että pari muuttaa yhteen asumaan ja ruvetaan opettelemaan yhteiselämää. Tässä vaiheessa on tärkeää, että pari on oppinut kuuntelemaan toisiaan ja puhumaan. Mielestäni nyt ollaan tärkeässä vaiheessa miten parisuhteen yhteiselo kehittyy oikeaan suuntaa. Nyt pitää luottamus olla toista kohtaan niin vahva että kumpikin voi suhteen kehittyessä ruveta puhumaan avoimesti toiselle omista toiveista ja haluista myös seksistä ja kertoa toiselle miltä itsestä tuntuu ja vastaako se sitä mitä seksiltä on odottanut.

Silloin kun parisuhteessa tunne-elämä on kunnossa, se automaattisesti ohjaa myös rakastelu/seksielämää parin toiveiden mukaan. Kuitenkin pitää muistaa myös se, että ei kaikki päivät ole samanlaisia ja halut voivat vaihdella, toinen haluaisi ja toinen ei silloin ei pidä ryhtyä seksiin vastentahtoisesti. Tällaiseen tilanteeseenkin avoimesti puhuminen auttaa eikä tilanteesta jää pahaa mieltä kummallekkaan.

Seksielämä toimivassa parisuhteessa toimiin hyvin pitkälle tunteen pohjalta, ei ole mitään sääntöä milloin, missä ja montako kertaa pitää rakastella. Rakastella pitää niin usein kun molemmat sitä haluaa.

Seksuaalisuus on muutakin kun vain rakastelu

Parisuhteessa pelkkä kosketus toiseen tuntuu ihanalta. Suukot ja suukottelu ei ole tarkoitettu pelkästään esileikiksi, suukkoja on ihana saada ihan joskus toisen ohi mennessä ja ihan yllättäen. Puhetyyli ja äänen sävy, katse ja tuoksu on myös seksuaalisuutta. Makuuhuoneessa voi hyväillä, hieroa toista hivellä tehdä mitä vain mikä tuntuu hyvältä ilman että tarvitsee rakastella aina. Tärkeintä on että aina ennen kun silmät ummistetaan uneen voi rakkaalleen sanoa hyvää yötä kulta kauniita unia, takuuvarmasti nukut hyvin ja olet aamulla virkeänä menemään töihin.