Onnellisen parisuhteen edellytykset

Onnellisen parisuhteen edellytykset

1. Kumppanin arvostaminen

Kumppanin arvostaminen, kunnioitus ja luottamus ovat onnellisen parisuhteen, onnistumisen kannalta ehdottoman tärkeitä asioita. Ilman näitä parisuhde on, kuin huonolle perustukselle rakennettu talo. Lisäksi parisuhteessa pitää olla kummallakin omaakin aikaa, muuten siitä parisuhteesta loppuu happi ja jossain vaiheessa se parisuhde tukehtuu, kun ilman vaihto ei toimi.

2. Toisen kuunteleminen

Toisen kuunteleminen on aivan välttämätöntä, jos et kuuntele hyvin tarkkaan, et voi tietää mitä rakkaasi sinulle sanoo etkä tiedä toimia oikein ja näin saatat toimia tahtomattasi aivan väärin.

3. Puhuminen

Kuuntelemisen lisäksi puhuminen on onnelliseen parisuhteen perusasioita. Kun parisuhteessa pystyy molemmat puhumaan kaikista asioista, niin iloista kuin murheista ja kaikista mitkä mieltä askarruttaa. Puhumisessa on hyvin tärkeää äänensävy millä äänensävyllä kumppanillesi puhut. Mykkäkoulu ei kuulu parisuhteeseen.

4. Tunne-elämä

Ilman tunnetta ei ole onnellista parisuhdetta. Mistä sitten tunne ja tunne-elämä muodostuu? Parien välinen tunne-elämä kehittyy pikkuhiljaa ihastumisen jälkeen. Seurustelu vaiheessa, joka johtaa toivottavasti parisuhteeseen ja lopulta yhteenmuuttamisen ja avioliittoon / avoliittoon. Rakkautta ei voi ostaa, sillä se kehittyy ja voimistuu parisuhteen aikana – kunhan siihen molemmat panostavat.

5. Omaa aikaa kummallakin

Kummallakin on oltava myös ihan omaa aikaa.Se voi tarkoittaa harrastuksia, vapaaehtoistyötä tai ihan vain luonnossa liikkumista ja hiljaisuutta syventyä omiin ajatuksiin.

6. Tasa-arvo parisuhteessa

Tasa-arvo pitäisi olla itsestään selvyys, mitä se ei aina ole – ennen kaikkea kotitöiden jakamisessa ja tekemisessä. Valitettavasta naiset joutuvat yleensä tekemään paljon enemmän kotitöitä, joskin viimeaikoina tilanne on parantunut ja miehet osallistuvat jo aika hyvin kotitöihin. Toimivassa parisuhteessa kotityöt tehdään parisuhteen yhteiseksi hyväksi.

7. Harrastukset

Tärkeää on, että molemmilla on harrastuksia. Yhteiset harrastukset lujittavat parisuhdetta, kuten vaikkapa liikkuminen yhdessä joko lenkillä tai luonnossa marjastaen tai vain luontoa ihastellen. Kuntoliikuntaa ei pidä unohtaa, koska se tuo myös mielen virkeyttä ja toisaalta auttaa jaksamaan arjen askareissa.

8. Hyvä itsetunto

Kun opettelet kuuntelemaan, puhumaan, arvostamaan kumppaniasi ja toimimaan parisuhteessa tasa-arvoisesti oma itsetuntosi vahvistuu automaattisesti. Hyvä itsetunto antaa eväät paremmalle parisuhteelle.