Huolto-ohjelma parisuhteelle

Huolto-ohjelma parisuhteelle

Huoltotoimenpiteet (päivittäin)

Aamulla herätessä on varmasti mukava kuulla, huomenta kulta ja nousta siitä aamuaskareille.

Lapset herätellään omiin askareihinsa iäjästä riippuen, lähtöön päivähoitoon tai kouluun.

Aamu on erittäin tärkeä koko päivän onnistumisen kannalta, minkälainen päivä on tulossa. Jos ja kun kaikki on aamutoiminnoissa mennyt hyvin, jokainen lähtee tai viedään päivän toimintoihin siinä lähtiessä on mukava, kun voi lapsille ja puolisolle lähtiessä sanoa hei hei kulta, jonka jälkeen joka viimeisenä lähtee kotoa laitaa oven nätisti kiinni, eikä tarvitse paiskoa ovea.

Sitten päivä on kulunut jokaisella omilla tahoillaan, lapsia haetaan päivähoidosta ja osa palaa koulusta, vanhemmat molemmat palaavat töistään kotiin jälleen ollaan yhdessä, aina kun tavataan tervehditään kauniisti esim. moikka kulta tai vastaavaa, välittömästi siinä huomaa miten päivä on mennyt ja sen mukaan kotiasiat ja tarvittavat asiat lähtevät hoitumaan aivan luonnostaan.

Illan aikaan on monenlaista tekemistä ja toimintaa, silloin ne ei tunnu raskailta eikä rasittavilta kun asiat on kunnossa, mutta jos ei parisuhde ole kunnossa se yhteinen tekeminen voi olla yhtä helvettiä, siinä vain tuiskitaan ja huudetaan toinen toisilleen ja kaikilla on paha olla.

Illan aikana eri vaiheissa voidaan käydä niitä päivän tapahtumia läpi ja viimeistään siinä iltapalan aikana käydään vielä seuraavan päivän asiat läpi, että jokainen tietää sen oman ruutunsa asioiden tekemisessä kun aamu koittaa. Ei kaikki päivät ole yhtä ruusuilla tanssimista, mutta kun parisuhteessa on kuuntelemisen ja puhumisen taito, niin kaikki asiat kyllä järjestyy.

Sitten jos on lapsia, kun saadaan lapset nukkumaan, jonka jälkeen puolisoilla on sitä yhteistä aikaa se on tärkeä aika siitä eteenpäin seuraavaan aamuun, siinä voidaan entisestään vahvistaa parisuhdetta. Jolloin voi itselleen todeta hiljaa, kyllä minulla on ihana perhe / puoliso siitä saat varmasti lisä voimaa.

Huoltotoimenpiteet (viikottain)

Varataan aikaa toisillemme esim. lauantai-illasta kun arkiaskareet on ohi, jossa käydään läpi viikon tapahtumat mitä tulee viikon ajalta mieleen mukavia asioita tai mikä on jäänyt painamaan, ne sovitaan ja pyyhitään pois. Silloin ei kasaannu asioita omalle tunnolle jotka ei sinne kuulu. Onneksi anteeksiannon roskakori on niin suuri, ettei se täyty koskaan.

Sitten siinä käydään jo läpi tulevan viikon sovitut asiat ja laitetaan kalenteriin, että kumpikin tietää tulevan viikon ohjelman rungon.

Sitten katsotaan miten hyvin se meidän päivittäinen huolto-ohjelma on toteutunut. Siinä ei saa missään tapauksessa ruveta nipottaa, vaan nauttia siitä jos ollaan jossain asioissa onnistuttu, onnistumisen tunteet vahvistavat entisestään suhdetta.

Huoltotoimenpiteet (vähintäin kuukausittain)

Yllätä rakkaasi järjestämällä joku yllätys. Vaikka kynttilä illallinen ihan kotona tai mikä muu tahansa, joka on kuitenkin arjesta poikeavaa toimintaa. Kerro siitä kuitenkin kumppanillesi hyvissä ajoin edellisen viikkohuollon yhteydessä esim. että olet ajatellut järjestää sellaisen tai sellaisen jutun tulevana lauantaina sopiihan se sinulle, ja se on vain meille kahdelle, silloin rakkaasi voi itsekin vähän valmistautua sitä iltaa tai tapahtumaa silmällä pitäen. Samoin siinä jää aikaa ainakin viikko järjestellä, jos on lapsia heidän hoitonsa ja niihin liittyvät asiat, näin tulee kaikki asiat huomioitua.Tämä tilaisuus pitäisi olla sellainen, että siinä ei ole paljon kaavoja vaan kaikki tapahtuu spontaanisti ja että se on todella yllätys.

Tämän huolto-ohjelman tarkoitus on auttaa parisuhdetta päivittäisissä asioissa ja saada jäämään sitä yhteistä laatuaikaa ja näin pitämään parisuhde tuoreena ja elämä elämisen arvoisena. Muistuttaen: sinulla on vain yksi elämä pyri elämään tässä hetkessä ja nauttimaan siitä ”että elät”.

Tämän huolto-ohjelman tarkoitus on auttaa parisuhdetta päivittäisissä asioissa ja saada jäämään sitä yhteistä laatuaikaa ja näin pitämään parisuhde tuoreena ja elämä elämisen arvoisena. Muistuttaen: sinulla on vain yksi elämä pyri elämään tässä hetkessä ja nauttimaan siitä ”että elät”.